Sfârșitul jocului 

   Victorie

    Un joc poate fi câștigat în următoarele moduri: 

  

  1. Șah mat: Regele este în șah și jucătorul nu are nicio mișcare legală. 

  2. Cedare: Un jucător poate ceda, acordând jocul adversarului. Majoritatea jucătorilor de turneu consideră că este o etichetă bună să demisioneze într-o poziție fără speranță. 

  3. Câștigă la timp: In jocurile unde se foloseste ceasul, un jucător câștigă dacă adversarul rămâne fără timp, chiar dacă adversarul are o poziție superioară, atâta timp cât jucătorul are posibilitatea teoretică de a face șah mat adversarul în cazul în care jocul va continua. 

  4. Descalificare : Un jucător care trișează, încalcă regulile sau încalcă regulile de conduită specificate pentru turneul respectiv poate sa piarda meciul, indiferent de pozitia in care se afla. 

Remiza  

  

Există mai multe moduri în care un joc se poate termina într-o remiză: 

  

  1. Pat : Dacă jucătorul care este la mutare, nu are nicio mișcare legală si nu este în sah , poziția este pat și jocul este remiza. 

  2. Remiză de acord : La turneele de sah, remizele sunt cel mai frecvent oferite de comun acord între jucători. În mod tradițional, jucătorilor li s-a permis să fie de acord cu o remiză în orice moment al jocului,  chiar fără a juca o mișcare;  

  3. Repetare triplă: Aceasta apare cel mai frecvent atunci când niciuna dintre părți nu este capabilă să evite mișcările repetate fără a atrage un dezavantaj. În această situație, fiecare jucător poate pretinde o remiză; acest lucru impune jucătorilor să păstreze o evidență scrisă validă a jocului, astfel încât revendicarea să poată fi verificată de arbitru dacă este contestată. Daca aceleasi mutari se repeta de 3 ori , de ambele parti , partida este remiza.